Nabestaandenservice Drenthe

Onze aanpak

Hoe we werken

Vanuit ons hart, met ons hoofd

Zakelijk
en warm

Door onze jarenlange zakelijke ervaring en onze ervaring in het begeleiden van nabestaanden, zowel jong als oud, kunnen we snel samen met u bekijken wat er gedaan moet worden en wanneer. We hebben een eigen aanpak maar werken vanuit hetzelfde principe: zakelijk en warm. Wij zijn zelfstandige professionals met specifieke expertise op veel gebieden. Wij zorgen dat u de hulp krijgt die u nodig heeft. 

01

Professioneel

Digitaal of op papier, we documenteren alles voor nu en voor later. We werken met overzichtelijke to do’s zodat u ook het overzicht houdt.

02

Ontzorgend

We zetten ons in om uw zorgen weg te nemen, door u te ondersteunen in alles wat zich voordoet in de periode nadat u afscheid heeft moeten nemen van uw dierbare.

03

Praktisch

We gaan aan de slag met een planning van de werkzaamheden. Dan kijken we wie dat het beste kan doen en handelen alles, samen met u, af.

Hoe werken wij?

Na uw telefoontje of berichtje nemen we binnen 1 dag contact met u op.

Het is altijd maatwerk

Iedere situatie is anders, dus we gaan niet uit van een standaard pakket en een standaard dienst. Het is altijd maatwerk. Soms starten we het traject met papieren afhandeling en de online zaken. In een later stadium heeft u misschien juist ondersteuning nodig bij het opruimen van uw huis of de spullen van uw geliefde. 

U bent degene die samen met ons de te nemen stappen bepaalt. Misschien wilt u wel even een pauze inlassen of er even tussenuit. Wij houden de vinger aan de pols maar bellen u niet elke dag hoe het gaat.

In ons netwerk hebben we ook andere specialisten die we kunnen vragen om u te helpen, bijvoorbeeld als het gaat om rouwcoaching.

Orientatiegesprek

U heeft contact opgenomen en we plannen een eerste gesprek om te bepalen welke hulp behoefte u heeft. U ontvangt ook gelijk een geheimhoudingsverklaring.

Voorstel

Wij koppelen de juiste expertise aan uw hulpvraag en komen met een voorstel. Welke aanpak en welke volgorde? U krijgt dan ook een begroting van de kosten

Handen uit de mouwen

Na akkoord gaan we snel starten met de werkzaamheden. In principe werken we zoveel mogelijk bij u thuis alles af., behalve de aangiftes en online zaken.

Vanuit ons hart,
met ons hoofd