Nabestaandenservice Drenthe

Open bedrijven dag

Ons eerste ‘optreden’ naar buiten vond plaats in het afscheidshuis Vlinders in Emmen. We waren aanwezig tijdens de Open Bedrijvendag op 5 november 2022

Juist bij een Open Bedrijvendag is de drempel om binnen te stappen bij een ‘afscheidshuis’ laag. Wie niet ziek is of heel oud is,  staat niet elke dag stil bij doodgaan en afscheid nemen. Pas als je er werkelijk mee geconfronteerd wordt, ga je erover nadenken. Maar heb je dan zin om op zoek te gaan naar alternatieven voor een standaard plaats waar je opgebaard ligt en anderen afscheid kunnen nemen?

Afscheidshuis Vlinders is een heerlijk warme en informele omgeving waar een overledene in een sfeervolle kamer opgebaard ligt, tot de dag van de crematie of begrafenis. Ook tijdens de Open Bedrijvendag straalde die warmte af op de bezoekers. Lekkers, koffie en een rondleiding.

Nabestaandenservice Drenthe kreeg een plekje in het afscheidshuis tijdens deze dag en konden in gesprek gaan met de bezoekers. Het was ‘lekker druk’ en daardoor konden we mensen volop vragen in hoeverre ze ‘hun zaakjes’ op orde hebben, voor het geval ze zouden overlijden. We hadden een aantal gespreksthema’s klaarliggen voor mensen om mee naar huis te nemen. Want er kan vooraf echt al heel veel geregeld worden, zodat een naaste en nabestaande in de periode direct na het afscheid, minder rompslomp hebben.

Wij denken dat een aantal mensen na het bezoek, het er thuis toch even over gehad heeft. Wij kunnen je altijd helpen met een ‘voorafcheck’.


Neem contact met ons op