Nabestaandenservice Drenthe

Vrouwen van Nu ‘aan het denken gezet’

Op 15 november mochten we aansluiten bij Vrouwen van Nu afdeling Oosterhesselen/Gees e.o. Alleen een presentatie over wat we doen, is te saai om een avond mee te vullen. Dus handen uit de mouwen, of liever gezegd, praat er eens met elkaar over.

Na een korte inleiding wat de Nabestaandenservice Drenthe kan betekenen voor naasten na het overlijden, legden we de nadruk op NU: wat kun je NU al doen, om het de nabestaanden later makkelijker te maken.
Vanuit onze drie expertisegebieden hebben we voor de pauze een aantal tips gegeven om al mee aan de slag te gaan. Ruim op, maak je administratie overdraagbaar, zet foto’s in de Cloud. Ook een aantal ‘wist je datjes’ hebben we meegegeven voor de tafelrondes na de pauze.

Tafelrondes
Na de pauze verdeelden de deelnemers zich over vijf tafels, waarbij aan elke tafel een ander onderwerp of werkvorm mogelijk was. Drie tafels voor ons als experts, waar vraag- en antwoordmogelijkheden waren, een tafel met een aantal stellingen en een tafel met een aantal vragen. De tien minuten per tafel waren zo voorbij en de gesprekken waren levendig en echt niet ‘zwaar of ingewikkeld’. De deelnemers werden getriggerd om stil te staan bij ‘straks’ en wat je nu al kunt organiseren en regelen.


Wij, én het bestuur van Vrouwen van Nu Oosterhesselen/Gees, hadden achteraf een goed gevoel over de avond en willen graag meer! Neem gerust contact op als jij met jouw vereniging een leerzame en interactieve avond wilt.


Meer weten?